"با پایمردی سوریه در برابر توطئه ها و تثبیت معادله های جدید، نقشه جهانی تازه ای ترسیم می شود که دولت های آزاد جهان را از بار دوره سلطه و جنگ رها می کند."
غالب قندیل تحلیلگر مسایل استراتژیک در مقاله ای در خبرگزاری الشرق الجدید می نویسد که پایمردی سوریه در مقابل جنگ جهانی که به رهبری آمریکا علیه این کشور آغاز شده بود، محیط استراتژیک جدیدی در روابط بین الملل ایجاد کرد، این محیط از زمان وتوی طرح های تجاوز طلبانه به دولت ملی سوریه و ملت مقاوم آن از طریق روسیه و چین آغاز شد و موفق شد که تسلط یک جانبه آمریکا که از زمان فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی بر جهان اعمال کرده است را به عقب براند.
رویکرد جدید جهان مبتنی بر ثبات سوریه و ارتش و دولت مردمی آن پتانسیل قوی بود که مواضع و رویکردهای جهانی را در راستای ممانعت از آمریکا و ناتو در قبال حمله به سوریه ایجاد کرد، این موضع بعد از آن پدید آمد که تصمیم سازان و برنامه ریزان مسایل استراتژیک به این نتیجه رسیدند که این جنگ بیش از حد تحمل برای آنها هزینه در بر دارد، چرا که سوریه کشوری بازدارنده است و همبستگی ملی در این کشور در مورد استراتژی مقاومت و اصلاح که بشار اسد به دنبال آن است، در بالاترین حد خود قرار دارد، آنها دیدند که سوریه مصمم است که اصلاحات داخلی در این کشور را بر اساس دستور العمل های داخی و به دور از دیکته های استعمار و دولت های مزدور منطقه ای که به دنبال تجزیه این کشور هستند، بسازد، کشورهایی که با شعارهای واهی و دروغین و با کمک مجموعه ای از مزدوران و افراط گراها بر خلاف منافع ملت سوریه با همراهی سازمان های جاسوسی غرب، ترکیه و کشورهای خلیج فارس به دنبال تجزیه این کشور برآمده اند. مخالفان آمریکا در سازمان ملل ابتکار عمل را در دست گرفتند قندیل تاکید می کند که این اولین باری است که در دوره سی ساله اخیر که سازمان ملل به مستعمره آمریکا تبدیل شده، گروهی در جبهه مخالف با سیطره طلبی آمریکا قرار می گیرند که ابتکار عمل را در دست گرفته و طرح هایی را در شورای امنیت ارائه می کنند و در راستای تضمین اجرای متوازن آن تلاش می کنند. | + ادامه مطلب
نظر بدهید |
چرا امارات از ایران می ترسد؟ » عنوان یادداشتی است که در سایت تابناک به موضوع نفوذ آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس و نقش دولت این کشور در ایران هراسی می پردازد.
در این مطلب می خوانیم: امارات متحده عربی، همان گونه که از نامش پیداست، تشکیل می شود از جزیره های کوچکی که عده ای از شیوخ عرب که پیشتر دزدهای کوچک دریایی منطقه بودند، بر آن حکومت می کنند. سیستم اداری و سیاسی این کشور فدرال است و هر کدام از ایالات یا امارات آن، دارای اختیارات گسترده ای در اداره امور داخلی خود هستند.
بنا به گزارش «تابناک»، در این میان، شیخ شارجه به صورت سنتی دارای نفوذ بسیاری نسبت به بقیه است که طبعا مورد پسند دیگر شیوخ نیست. کلیت این کشور مجمع الجزایری از نظر ژئوپلتیکی بسیار آسیب پذیر است و منابع قدرتی چون جمعیت، جغرافیا، حاکمیت ـ به واسطه محدود شدن آن از طریق سیستم فدرالی ـ ندارد. از سوی دیگر، اختلافات درونی این شیوخ با یکدیگر هر گونه وحدت در میان کشور را خدشه دار کرده است که از ضعف های بزرگ امارات متحده عربی به شمار می رود. این شرایط، زمینه را برای متزلزل بودن قدرت ملی فراهم آورده که البته دولت امارات برای جبران آن، برخی شیوه ها را در پیش گرفته است. این دولت برای جبران ضعف ناشی از نبود «منابع قدرت»، پیمان های سیاسی و اقتصادی مهمی با قدرت های فرامنطقه ای از جمله ایالات متحده آمریکا بسته، تا جایی که آثار این پیمان ها، امارات را به یک کشور وابسته تقلیل داده است. | + ادامه مطلب
اگر بخواهیم نتایج توافقنامه روز دوشنبه هفته قبل کابل-واشنگتن که در جریان سفر شبانه اوباما به افغانستان به امضا رسید را با نگاه به مفاد و متن در یک جمله کوتاه بیاوریم، فارغ از عملی بودن یا نبودن بدون تردید و با توجه به بار حقوقی واژگان، باید بگوئیم «افغانستان به تحت الحمایگی آمریکا درآمد» و استقلال، آزادی و تمامیت ارضی این کشور مسلمان از بین رفت. در عین حال از آنجا که مفاد این سند تحت الحمایگی که اوباما نام آن را «توافقنامه استراتژیک افغانستان و آمریکا» گذاشت، برای مردم افغانستان تشریح نشده، تاکنون بازتاب درخوری در این کشور مجاهدپرور پیدا نکرده است.
در مورد این موضوع نکات زیر قابل توجه می باشد:
الف- اگرچه در این متن مفصل که شامل 9 صفحه، 8بخش و 32 بند است، به تکرار از دولت، احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و حقوق مدنی مردم افغانستان سخن به میان آمده اما در عین حال در جای جای متن، حاکمیت ملی افغانستان را به نفع آمریکا مصادره کرده است. که از جمله شامل موارد زیر می شود:
1- در بخش دوم ذیل عنوان «تاکید بر ارزش های مشترک دمکراتیک» انطباق کامل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی افغانستان با ارزش های آمریکایی را مورد تاکید قرار داده است.
2- در بند دوم از بخش سوم تحت عنوان «تحکیم امنیت درازمدت»، از آزادی عمل آمریکایی ها در اقدامات نظامی امنیتی بعد از سال 2014- که براساس بیانیه سران ناتو در لیسبون غرب باید در این سال نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج نماید- به بهانه «لزوم تداوم مبارزه با القاعده و وابستگانش» سخن به میان آورده است. در قسمت «الف» از بند 2 بخش سوم هم بار دیگر تاکید کرده است که «هیچ نوع موافقتنامه ای- منظور موافقتنامه لیسبون- تاثیری در حق طرفین - منظور حق آمریکا- برای تداوم عملیات ضد تروریزم نخواهد داشت».
3- در بند 6 از بخش سوم می گوید «تداوم دسترسی قوای ایالات متحده به تاسیسات افغانستان و استفاده از آن تاسیسات که تا سال 2014 براساس اعلامیه سال 2010 ناتو در لیسبون انجام می شود، پس از آن- حداقل تا پایان سال 2024- براساس موافقتنامه دو جانبه امنیتی- که متعاقب توافقنامه استراتژیک و حداکثر طی یک ماه تهیه و توسط روسای جمهور دو کشور امضا خواهد شد - میسر می باشد. | + ادامه مطلب
آیا رژیم صهیونیستی در محاصره قرار گرفته است؟ آیا شمارش معکوس فروپاشی این رژیم آغاز شده است؟ سیاست داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی دستخوش چه تغییراتی شده است. حمله به ایران چه نتیجه¬ای برای این رژیم به دنبال خواهد داشت؟ برای روشن شدن سوالات فوق با گزارش ویژه مشرق همراه شوید.
به گزارش سایت مشرق، پس از تشکیل غاصبانه رژیم صهیونیستی (دولت اسرائیل) در کشور فلسطین از سال 1948 تا به حال، تمامی قدرت¬های شرق و غرب به خصوص آمریکا همواره حامی و پشتیبان این لکه سرطانی در منطقه خاورمیانه بودند تا بتوانند بواسطه حضور رژیم صهیونیستی¬ در این منطقه مهم و استراتژیک، سلطه و حضور خود را استحکام ببخشند و کشورهای اسلامی را تحت کنترل سیاست¬های استعماری خود قرار دهند.
به دنبال انقلاب اسلامی مردم ایران، تشکیل حزب الله لبنان، تشکیل حماس، روی کار آمدن بشار اسد در سوریه و بالاخره بیداری اسلامی در کشورهای عربی به خصوص در خاورمیانه، لکه سرطانی به نام اسرائیل در محاصره قرار گرفته و شماره معکوس برای فروپاشی این رژیم نسبت به قبل تندتر شده است به گونه¬ای که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس رؤسای سازمان¬های یهودی در آمریکا می¬گوید[1]: اسرائیل با دریایی از مشکلات محاصره شده است چگونه باید از خود دفاع کند؟ ما غیر از دفاع، نیازهای دیگری هم داریم! ما نیازهای اجتماعی، آموزشی و بهداشتی داریم چگونه بودجه این نیازها را تامین خواهیم کرد؟ | + ادامه مطلب
با قطعی شدن اخراج منافقین از خاک عراق و انتقال بخشی از این گروهک تروریستی به پادگان لیبرتی توسط دولت عراق، حالا سران این گروهک به دنبال سرپناهی جدید برای نیروهای وابسته به خود هستند؛ سرپناهی که شاید مانع از فروپاشی این گروهک تروریستی باشد که بیش از 30 سال در داخل خاک عراق لانه کردهاند. این در حالی است که فروپاشی منافقین امروز یکی از بزرگترین نگرانیهای رهبران این سازمان تروریستی و کشورهای حامی آنان است.
در عین حال، کشورهای مختلف نیز برای از بین نرفتن وجهه خود حاضر به پذیرش منافقین به صورت یکجا نیستند و آنها مجبورند درخواست پناهندگی خود را به صورت گروههای کوچک به نمایندگان سازمان ملل ارائه کنند. ماجرایی که فروپاشی منافقین را تسریع میکند. اما در این میان رژیم صهیونیستی به خاطر عمق دشمنی خود با ایران، حاضر به قبول فروپاشی گروهک تروریستی منافقین نیست و برای بقای آنان به هرحربهای دست میزند تا همچنان ابزار فشاری علیه ایران داشته باشند. این رژیم که موجودیتش نیز در حال از بین رفتن است، مذاکراتی با جمهوری آذربایجان همسایه شمالی کشورمان داشته تا با آغاز خروج منافقین از خاک عراق، آنها به کمپی در آذربایجان منتقل شوند و از اضمحلالشان جلوگیری کند. بر این اساس، رژیم صهیونیستی که در طول سالهای گذشته همواره کوشیده بر نفوذ خود در همسایگان شمالی ایران بیفزاید، مذاکرات مختلفی با مقامات آذربایجانی انجام داده و برخی منابع نیز از فعال شدن برخی پایگاههای نظامی متروکه در این کشور خبر دادهاند که همین منابع تصریح کردهاند که دو پایگاه از این تعداد پایگاهها به رژیم صهیونیستی اجاره داده شده است و احتمال استقرار منافقین در یکی از این پایگاهها وجود دارد. این در حالی است که مقامات ایرانی نیز بارها در خصوص موج فعالیتهای ضد ایرانی در داخل خاک آذربایجان به مقامات این کشور هشدار داده بودند و آنها نیز همواره قول مساعد داده بودند که این کشور به هیچ وجه اجازه نخواهد داد که اقدامی علیه جمهوری اسلامی از داخل خاک این کشور صورت بگیرد. بنابراین تأیید این خبر منوط به اعلام رسمی مقامات آذربایجانی است. | + ادامه مطلب
انقلاب اسلامی تهاجم فرهنگی خود را از سی و سه سال قبل آغاز کرده است. به زودی وقت آن میرسد که یهودیان مغرض، مسیحیان صهیونیست و نومحافظه کاران امریکایی که این وضع آشفتة امروز جهان را بدل از بهشت مطلوب خود ساخته و در صدد حفظ آن هستند، سر از پیلة خود در آورند و آفتاب امامت شیعه را ببینند که ظهور کرده است.
شنبه نهم اردیبهشت تری جونز کشیش افراطی برای نوبت دوم قرآن را آتش زد و ما را که این موجود منفور را به سرعت فراموش کرده بودیم دوباره هوشیار کرد. او هدف خود را جلوگیری از گسترش اسلام در جهان عنوان کرده است. تصاویر این آتش سوزی به طور زنده از شبک? اینترنت پخش میشد. او به همراه بیست نفر دیگر همچنین تصویری را که میگفتند شمایل پیامبر اسلام است را نیز آتش زدند، همچون تیری در تاریکی افکندن.
وزارت امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن این اقدام نفرت انگیز، دولت امریکا را مسئول این عمل دانست و ضمن اشاره به قرآن سوزی سربازان امریکایی در پایگاه بگرام افغانستان، عدم برخورد با عاملان آن واقعه را یکی از عوامل اصلی جریتر شدن هتاکان و افراطیونی مانند تری جونز دانست و خواستار عذرخواهی آن دولت شد. ویکتوریا نولاند سخنگوی امور خارج? امریکا نیز در پاسخ به دولت ایران، اهانت کشیش آمریکایی را منعکسکننده ارزشهای دولت و ملت امریکا ندانست ولی اهانت به هرگونه کتاب مقدس را «رقتانگیز» و «غیرمحترمانه» خواند. واقع? پایگاه شهر بگرام افغانستان مربوط به اواخر بهمن سال 1390 است که طی آن نظامیان امریکایی مستقر در این پایگاه نسخههایی از قرآن کریم را در میان زبالهها گذاشته و آنها را آتش زدند. متعاقباً تظاهرات خونینی در این شهر به راه افتاد و مردم به سوی پایگاه امریکایی حمله بردند که گفته میشود در طی آن سه افغان کشته شدند. تری جونز در اردیبهشت 1390 قصد داشت یک تظاهرات مقابل مسجد بزرگ شهر دیربورن در ایالت میشیگان برپا کند که نهایتاً دستگیر و در دادگاه به پرداخت وثیق? یک دلاری برای آزادی خود محکوم شد. او در پنجم آبان سال گذشته نیز خود را کاندیدای ریاست جمهوری امریکا معرفی کرده بود. | + ادامه مطلب
وزیر اطلاعات در حاشیه جلسه 127 ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تیم ویژهای برای بررسی راهکارهای تاثیر رسانه ملی در مبارزه با مواد مخدر تشکیل شود.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ حیدر مصلحی در این جلسه با بیان این مطلب گفت: دستگاههای فرهنگی باید بیشترین فعالیت را در مبارزه با مواد مخدر داشته باشند و صدا و سیما نیز در برنامههای 24 ساعته خود، نسبت به این معضلی که ریشه جوانان را نابود میکند، برنامه پخش کند.
وی پیشنهاد داد: بهتر است تیم ویژهای برای بررسی راهکارهای تاثیر رسانه ملی در مبارزه با موادمخدر تشکیل شود و مردم نیز در مبارزه با مواد مخدر کمک کنند.